DNA Nizozemska - Renkema, Jan (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
"Z řady průzkumů vyplývá, že Nizozemsko patří k nejšťastnějším zemím světa. Jak se Nizozemcům podařilo v průběhu dějin dosáhnout tak předního postavení? Skrývá se snad v jejich povaze něco, co dává malé zemi možnost stát se velkou? Čím se vyznačuje nizozemská DNA? Kdo by si měl tuto knihu přečíst? Každý, kdo si myslí, že ví, jak se projevuje typický Nizozemec. Každý, komu jdou Nizozemci občas na nervy. Každý, kdo má chuť s tímto náčrtem nizozemské DNA nesouhlasit a raději si udělá vlastní názor. Autor knihy Jan Renkema přednášel kulturologii, stylistiku a textologii. Je emeritním profesorem komunikačních studií na univerzitě v Tilburgu."
Keywords: Dějiny