Vojenské nákladní automobily Škoda 1919-1950 - Kusovský, František (Grada, 2013)
Poprvé vychází v České republice kniha, která přináší detailní a zasvěcený pohled do historie výroby nákladních automobilů v plzeňské Škodovce. Koncern Škoda byl největší zbrojovkou monarchie, ale nikdy se přímo nevěnoval výrobě automobilů. To se změnilo po vzniku samostatného Československa. "Osvědčeníí" domácí výrobci neměli zájem na armádních zakázkách, plzeňský koncern naopak, ačkoliv neměl zkušenosti. Brzy dokázal vyprodukovat nákladní automobily vlastní konstrukce. Výroba probíhala v letech 1919-1950. Popisy všech typů, technické parametry, úspěchy modelů, armádní zkoušky i slepé cesty a omyly najde čtenář přehledně uspořádané a s vynikajícími dobovými fotografiemi. Všechny informace uvedené v knize jsou doložitelné archivními dokumenty.
Keywords: Retro