Olomoučtí Němci 1918-1938 - Hájek, Martin (Univerzita Palackého v Olomouci, 2020)
Kniha se zabývá vybranými aspekty německé menšiny v Olomouci v době první ČSR. Zaobírá se i demografickými poměry ve městě se zvláštním zaměřením na národnostní vztahy. Hlavní část knihy je věnována Němcům a česko-německým vztahům v komunální politice. V této části je sledován chronologický vývoj komunální politiky.
Keywords: Lingvistika