SILF 2024Actes du XLVe Colloque international de linguistique fonctionnelle2-5 octobre 2024Proceedings of 45th International Colloquium on Functional LinguisticsOctober 2-5, 2024 - Božena, Bednaříková (Univerzita Palackého v Olomouci, 2026)
Sborník z 45. kolokvia o funkční lingvistice shrnuje příspěvky ze setkání lingvistů a filologů z celého světa, které se konalo v České republice na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci ve dnech 2. až 5. října 2024. V úzké spolupráci s kanceláří SILF (Société Internationale de Linguistique Fonctionnelle) stanovili organizátoři z Univerzity Palackého dvě hlavní témata kolokvia: Jazyk a média a Evropa jazyků. Účastníci kolokvia navíc představili své příspěvky v tematické sekci nazvané Gramatikalizace a dynamická synchronie a přispěli individuálními prezentacemi, které rozšiřují obzory napříč různými lingvistickými disciplínami.
Keywords: Lingvistika