Zpěvy Čech, Moravy a Slezska 120 lidových písní - Jelínek, Stanislav (Grada, 2013)
Zpěvník je vytvořen pečlivým výběrem nejznámějších lidových písní tří regionů - českého, moravského a slezského. Harmonické vybavení písní vychází z národní hudební tradice a je přizpůsobeno dané oblasti. Písně jsou upraveny pro tři hlasy - soprán, alt a mužský hlas, kdy autor vychází vstříc současné praxi s nedostatkem mužských hlasů. Každý z hlasů může být zastoupen hudebními nástroji, zejména zobcovými flétnami. Písně lze provádět i ryze instrumentálně či s klavírním doprovodem. Pro kytarový doprovod jsou písně opatřeny jednoduchými akordickými značkami.
Keywords: Umění a kultura