Praktická příručka pro chůvy - Pitáková, Michaela (Grada, 2014)
Publikace je u nás první, která se zabývá problematikou profesionální přípravy na hlídání dětí. Je určena především pro budoucí či již pracující chůvy nebo pro ty, které se chystají do ciziny jako au-pair. Při psaní autorka čerpá také ze zkušeností z rodin, ve kterých pracovala nebo stále pracuje jako chůva.V knize se čtenář dozví, co by měla dobrá chůva ovládat, jak postupovat při adaptaci dítěte na chůvu, rady pro au-pair, typy na různé aktivity s dětmi, první pomoc při drobných poraněních apod. Tato kniha může přispět k dobré průpravě chůvy a spolupráci mezi rodinou a chůvou, ale také ke spokojenosti všech zúčastněných, tedy rodičů, dítěte a chůvy.
Keywords: Ostatní nelékařské profese; Ostatní lékařské obory