Krosienky pletení bez jehlic - Kielbusová, Marie (Grada, 2014)
Technika pletení na rámu - krosienky je velmi jednoduchá a přitom dokonalá svým uspořádáním. Neexistuje líc a rub, obě strany úpletu jsou stejné, takže výrobek je možné použít jako oboustranný. Publikace je určena začátečníkům a mírně pokročilým. Uvádí podrobně, krok za krokem, pletení prostiny a tkaniny na postupových fotografiích. Z uvedených způsobů pletení je možné odvodit bohatou škálu jednobarevných dírkových i vícebarevných proužkovaných a kostkovaných vzorů. Díky nevšední a neokoukané vazbě vláken, struktuře a vlastnostem pleteniny si zachovávají nadčasovost nepodléhající módním vlivům. Projekty uvedené v knize jistě zaujmou a budou inspirací pro zhotovení originálních módních doplňků, oděvů i celých kompletů.
Keywords: Výtvarné techniky