Aspekty literárního překladu: mediační úloha překladatele - Zehnalová, Jitka (Univerzita Palackého v Olomouci, 2019)
V této knize se zabýváme překladem literárních textů, přesněji řečeno umělecké prózy, z angličtiny do češtiny (s krátkou ukázkou opačného směru překladu). Naším cílem je představit literární překlad jako složitý a dynamický jev, podmíněný mnoha individuálními, kulturními, společenskými a dobovými faktory.
Keywords: Lingvistika