Plísně v domě a bytě odstraňování a prevence - Klánová, Kateřina (Grada, 2013)
Výměna oken, zateplení a snaha šetřit energiemi na vytápění v kombinaci s nedostatečným větráním a vytápěním vedou rozšířenému výskytu plísní v domech a bytech. Vliv na zdraví obyvatel je obrovský - alergie, zvýšená nemocnost, dýchací potíže atd. Většina majitelů tento problém řeší pouze použitím nevhodného prostředku, čímž dojde k likvidaci plísně, ale ta se za pár dnů objeví znovu. Aby byla plíseň opravdu odstraněna, je třeba odstranit příčiny výskytu vlhkosti a ochránit konstrukci (dřevěnou, zděnou nebo jinou) před jejím dalším nárůstem. Nevíte, jak na to? Pak vám poradí praktická příručka přední české odbornice na tuto problematiku.
Keywords: Hobby