Urbánní zelená infrastruktura: Od kulturních ekosystémových služeb k biokulturní diverzitě - a, kol (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Monografie se zabývá představením nového konceptu v oblasti "Sustainability Science", jímž je koncept biokulturní diverzity. Biokulturní diverzita se zaměřuje na přírodní dědictví, které je podmíněné, nebo dokonce přímo vytvořené historickou i současnou činností člověka. Koncept biokulturní diverzity je některými autory považován za novou perspektivu pro studium koevoluce života ve všech jeho projevech - biologickém, kulturním i jazykovém.
Keywords: Zahrada, zvířata, příroda