Děti magie 2 - Nepřítel trpaslíků - Balický, René (Bambook, 2013)
Čarodějnické sourozence Mika a Zuri osud opravdu zkouší. Sotva si trochu odpočinuli, čeká je celá řada dalších dobrodružství. V kouzlení jsou stále zručnější, ale na druhou stranu se přesvědčí, že i sláva může mít svoji stinnou stránku. Poznají další přátele, ale i první nepřátele. Jsou ohromeni nenadálým dědictvím, o němž jim více řekne neznámý a záhadný čaroděj. Dozvědí se ještě něco o prastrýci Herym? A pak jsou tady trpaslíci. Jsou úplně jiní než lidé. Když se však objeví tajemný nepřítel trpaslíků, je potřeba jim pomoci, a do toho se kromě dětí a jejich tatínka vloží i paní Portálová. Než se k nepříteli trpaslíků celá výprava doputuje, prožijí všichni situace plné nebezpečí, uvidí, co ještě neviděli, a poznají některé obyvatele kamenné říše trpaslíků.A to, že se setkají s první zcela magickou bytostí, která ještě ke všemu není sama, Mika se Zuri nenapadlo ani ve snu.
Keywords: Komiksy; Dobrodružství, napětí, fantasy