Illustrative electrical engineering in the primary school curriculum - Serafín, Čestmír (Univerzita Palackého v Olomouci, 2019)
Předložená monografie usiluje o přínos v oblasti výuky o elektrotechnice a zejména užití didaktických prostředků v podobě elektrotechnických stavebnic ve výuce současné školy, vymezením požadavků, které v souladu s cíli vyučovacího procesu a především s pedagogickou teorií jsou na tomto poli vyžadovány. V práci je shrnuta problematika elektrotechnických stavebnic z pohledu jejich aplikací v oblasti všeobecně pojatého technického vzdělávání, včetně formulace odpovědí na některé praktické problémy příslušné oborové didaktiky, jež jsou s nimi spojené. Součástí monografie jsou prezentovány výsledky v minulosti realizovaných výzkumných šetření.
Keywords: Pedagogika