111 her pro atraktivní výuku angličtiny - Hladík, Petr (Grada, 2013)
Chcete vést výuku hravou a nenásilnou formou? Docházejí vám nápady, jak žáky zaujmout a udržet jejich pozornost? Inspiraci naleznete v knize "111 her pro atraktivní výuku angličtinyy", která je určena všem učitelům a lektorům anglického jazyka. Hry jsou v knize rozděleny do šesti oblastí podle cíle na aktivizující hry, seznamovací hry, konverzační hry, konverzační a gramatické hry, gramatické hry a hry pro rozvoj psaní. Nejedná se přitom jen o didaktické hry, ale spíše o netradiční aktivity a nápady na zatraktivnění výuky. U každé hry se dozvíte informaci o čase, který zabere, jazykové úrovni, pro kterou je určena, její organizaci, studijních cílech a potřebných pomůckách. Kromě popisu přípravy a průběhu hry dále v knize najdete řadu konkrétních příkladů, které můžete při hrách využít, a také odkaz na přílohy (herní plány, obrázky, kartičky, tabulky), které vám usnadní přípravu aktivity. Knížka je jedinou tohoto typu na našem trhu.
Keywords: Angličtina; Pedagogika