Základy diferenciální diagnostiky ve vnitřním lékařství - Ščudla, Vlastimil (Univerzita Palackého v Olomouci, 2023)
Publikace má sloužit potřebám studentů medicíny a mladých lékařů při přípravě ke zkoušce, která následuje po absolvování společného kmene a atestace z interny. V celkem 10 kapitolách je komplexně zpracována diferenciální diagnostika nejčastějších symptomů a klinických či biochemických nálezů v klinické praxi. Vedle obecných příznaků se text věnuje projevům chorob v dílčích podoborech interní medicíny. Jednotná osnova všech kapitol zahrnuje definici a charakteristiku příznaků, komentované tabulky, popis způsobu vedení anamnézy, přehled fyzikálních vyšetření a výběr základních i speciálních vyšetření, doplněné o odkazy na klíčovou literaturu.
Keywords: Interna