Milý příteli: Dopisy Bohuslava Martinů Zdeňku Zouharovi / Dear friend: Bohuslav Martinů´s Letters to Zdeněk Zouhar - Zouhar, Zdeněk (Univerzita Palackého v Olomouci, 2008)
Komentovaná kritická dvojjazyčná edice dopisů Bohuslava Martinů z let 1945-1949 adresovaných Zdeňku Zouharovi poprvé zpřístupňuje kolekci dopisů, čímž jednak rozšiřuje stávající poznatky o skladatelově tvorbě, jednak upřesňuje tradované, leč nepřesné informace.
Keywords: Společenské vědy, historie