Bez střechy nad hlavou. Empirická studie bezdomovectví v Olomouci - Kubátová, Helena (Univerzita Palackého v Olomouci, 2022)
Kniha se věnuje fenoménu bezdomovectví v Olomouci z několika pohledů. Prvním je pohled majoritní olomoucké společnosti na bezdomovectví a její bezdomoveckou komunitu. Jeho základem je analýza dat z dříve realizovaných sociologických šetření. Druhým je pohled akademické komunity Univerzity Palackého na olomoucké bezdomovectví, který vychází z reprezentativního šetření uvnitř univerzity. Třetím a hlavním je pohled dovnitř samotné bezdomovecké komunity.
Keywords: Psychologie