Škoda 1202 historie, vývoj, technika, sport - Mewald, Jiří (Grada, 2013)
Kniha Škoda 1202 alias stejšn přináší kompletní přehled výroby těchto vozů ve vrchlabském závodu automobilky Škoda. Zmiňuje předcházející modely 1200 a 1201 a pak podrobně popisuje model Škoda 1202 včetně jednotlivých verzí a postupných vylepšení až po zajímavá exportní provedení modelu pro zákazníky z nejrůznějších koutů světa. Obsahuje řadu málo známých detailů z historie výroby vozu zaznamenaných při rozhovorech s pamětníky - bývalými zaměstnanci vrchlabské automobilky. Zajímavou kapitolou je dosud nikde jinde nezveřejněný popis činnosti továrního závodního týmu, který vůz Škoda 1202 připravil pro účast v automobilových soutěžích a vynikající jezdec Oldřich Brunclík s ním získal mnohé úspěchy v mistrovství republiky. Kniha je bohatě ilustrovaná. Obsahuje dobové reklamní materiály a dokumenty, fotografie z výroby i soukromé fotografie.
Keywords: Retro