Výzkum specifických parametrů řeči, jazyka, komunikace a orofaciálních procesů v kontextu logopedické diagnostiky a terapie - Vitásková, Kateřina (Univerzita Palackého v Olomouci, 2020)
Kolektivní monografie popisuje zkoumání specifických parametrů komunikace a odchylek orofaciálních procesů v kontextu logopedické diagnostiky a terapie s využitím smíšeného výzkumného designu a adaptace zahraničních hodnoticích nástrojů. Jedná se o orofaciální motoriku nedonošených a jinak rizikově se vyvíjejících dětí, vliv růstu dentice na procesy vývoje polykání a řeči, hodnocení srozumitelnosti řeči, fatické funkce a kognici a hodnocení pragmatiky u jedinců s poruchou autistického spektra.
Keywords: Speciální pedagogika