Imunologie stručně, jasně, přehledně - Jílek, Petr (Grada, 2014)
Skvělá, instruktivní, jednoduchá, praktická a mimořádně didaktická pomůcka pro pochopení základů imunity a dějů úzce souvisejících. Úspěšná publikace (předchozí tři vydání pod názvem Základy imunologie byla rozebrána) vychází poprvé s novým názvem. Bohatě obrazově vybavená celobarevná publikace se 40 schematickými obrázky a 15 tabulkami je určena studentům medicíny humánní i veterinární, farmacie, studentům magisterského a bakalářského studia nelékařských zdravotnických oborů, mladým lékařům a všem zdravotníkům - "neimunologům", kteří daný obor potřebují ke své profesi. Publikaci recenzovali prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc., a doc. Ing. Bc. Igor Šplíchal, CSc.
Keywords: Interna; Metabolizmus, imunita; Teoretické obory