Tři bratři v cizích světech Kolem země s otázkou: Jak žijete a pracujete? - Diblík, Karel (65. pole, 2013)
Vstřícný Írán, zbídačená Kambodža, vyšperkovaný Singapur, usměvavé Filipíny, rajská Havaj, barevná Guatemala a dalších jedenáct zemí. Diblíci (Karel 24, Honza 22 a Petr 19 let) nejsou ani tak dobrodruzi, spíš poutníci a zvědavci.
Keywords: Literatura faktu