Pletení košíků 2 z papírových pramenů - Králiková, Monika (Grada, 2013)
Autorka se věnuje pletení z netradičního materiálu - novinového papíru, navazuje na první úspěšnou publikaci a rozšiřuje téma o nové nápady a výrobky. V knize je uvedeno 37 návodů na užitečné a současně výtvarně zajímavé výrobky z papírových roliček. Kromě základních technik jsou uvedeny techniky nové a dosud nerozšířené. Názorně jsou popsány vazby - plátnová, vlnková, keprová, technika pletení copánků, obtáčená, uzlíková technika a pletení z plochých materiálů. Kniha je svým zaměřením vhodná jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. Nafocené postupy názorně provedou pletením košů, košíků, ošatek, demižonu, mís, váz a nechybí ani vánoční a velikonoční dekorace. Autorka svoji druhou knihu připravila také s přihlédnutím k mnoha ohlasům na její první publikaci.
Keywords: Výtvarné techniky