Metody environmentální a outdoorové edukace - Pawłowicz-Sosnowska, Ewa (Univerzita Palackého v Olomouci, 2025)
Předkládaná publikace je výsledkem mezinárodní spolupráce v rámci projektu ECOSTYLE, a to ve vědeckovýzkumné a sociokulturní oblasti. Je příspěvkem k rozvoji outodoorové a environmentální edukace. a současně otevírá prostor pro další diskusi o roli a významu hodnot v procesu integrálního vzdělávání. V teoretické části podávají autoři přehled o přístupech k integraci environmentální a outdoorové edukace, v praktické části jsou pak uvedeny metodicky zpracované příklady dobré praxe z Polska, Španělska, Itálie a z České republiky, které jsou zaměřeny na rozvoj environmentální gramotnosti a tzv. "zelených" dovedností.
Keywords: Psychologie a pedagogika; Pedagogika