Antologie textů s tematikou šoa pro první stupeň základních škol - Milan (Univerzita Palackého v Olomouci, 2025)
Antologie textů s tematikou šoa pro první stupeň základních škol si klade za cíl poukázat na možnosti implementace této linie druhé světové války do různých předmětů na prvním stupni českých základních škol. Na tomto stupni vzdělávání by mělo docházet zejména k určité míře interiorizace vyznění událostí šoa, a to v rovině pocitů, atmosféry nebo každodenního života za zdmi ghetta Terezín. Aby byl uvedený potenciál do co možná největší míry naplněn i prostřednictvím této knihy, byl zvolen styl prezentace vymezených událostí prostřednictvím příběhu konkrétního jedince.
Keywords: Literární věda