Hugův geniální svět - Zett, Sabine (Bambook, 2013)
Hugo je bedna, sportovní jednička a ten největší bourák ze školy - alespoň tak si sám sebe vysnil... Ve skutečnosti má ale do slávy hodně daleko. Chodí do šestky a potýká se s tím největším problémem, jaký může člověk v jeho věku mít: Jak se přes noc stát z nicky borcem?Jenomže Hugo si na to vypracoval prvotřídní plán: udělá díru do světa sportu a konečně i dojem na cukrkandlovou Violu a přesvědčí rodiče i učitele, že si prozatím jenom nevšimli, co všechno v něm dřímá. Ve fotbale, házené, judu, plavání, a dokonce i v baletu, tam všude chce Hugo prokázat svůj skrytý talent. A jen tak mimochodem přitáhnout i Violinu pozornost!Huga budete milovat, chápat i litovat, ale hlavně si s ním od první do poslední stránky užijete tolik legrace, kolik jen dokáže přinést život, když je člověk v pubertě.Kniha vychází ve skvělém překladu Kateřiny Klabanové.
Keywords: Doplňkové učebnice; Dobrodružství, napětí, fantasy