Hodnocení variabilních mechanismů hlasu, jazyka a řeči v kontextu logopedického a neurovývojového bádání - a, kol (Univerzita Palackého v Olomouci, 2023)
Kolektivní monografie je zaměřena na zkoumání vybraných fyziologických a patologických mechanismů hlasu, jazyka a řeči v kontextu logopedického, speciálněpedagogického a neurovývojového, psycholingvistického a neurolingvistického bádání. Jedná se o dvanáct vybraných oblastí specifik a odchylek komunikace zahrnujících oblast respirace, fonace a rezonance, artikulace, srozumitelnosti a porozumění řeči, fatických funkcí, lexie a pragmatiky komunikace, a to jak v kontextu jejich vývoje, tak získaných a tzv. symptomatických (sekundárních) poruch řeči.
Keywords: Speciální pedagogika