Válka a trest Putin, Zelenskij a cesta k ruské invazi na Ukrajinu - Zygar, Michail (Pistorius & Olšanská, 2024)
Kniha se věnuje historii ukrajinsko-ruských vztahů. Odhaluje historii útlaku Ukrajiny ruskou říší, obviňuje ruskou kulturu z války a rozbíjí Putinův imperiální narativ, jímž ospravedlnil svůj brutální útok na Ukrajinu.
Keywords: Historie; Literatura faktu; Politologie