Kocour Bob - James, Bowen (Ikar, 2024)
Neobyčejná kniha s neobyčejným příběhem. I tak lze popsat jednu z nejprodávanějších britských knih současnosti. Poutavý, autobiograficky laděný příběh o přátelství mezi mladým muzikantem a jeho kocourem byl přeložen již do 26 světových jazyků a dočkal se více než 850 000 prodaných výtisků. James, bývalý bezdomovec a potulný muzikant, nalezl jednoho dne u svého bytu zraněného kocoura a dal mu jméno Bob. Vzniklo mezi nimi silné pouto, které pomohlo Jamese definitivně vysvobodit z drogové závislosti. Bob zároveň začal Jamese doprovázet na jeho pouličních vystoupeních v ulicích Londýna. Stala se z nich nerozlučná dvojka, jež je dodnes zajímavou atrakcí pro turisty ze všech koutů světa. Při tom všem zažívali komická i nebezpečná dobrodružství, která se stala součástí tohoto oblíbeného bestselleru.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy