Nebudu ti lhát - Petr, Vydra (Universum, 2023)
Michal Hrůza se rozhodl svěřit se fanouškům se svým životem v knize s příznačným názvem Nebudu ti lhát. Jedná se o verš z jeho hitu Budu ti vyprávět, jehož název by mohl být mottem celé knížky, protože příběh svého života svému kamarádovi Petru Vydrovi, který na sebe vzal roli zpovědníka, poctivě odvyprávěl. Michala Hrůzu znáte jako zpěváka, skladatele a autora písňových textů, který se vyjadřuje ve verších. Teď se s ním však seznámíte jako s vypravěčem mluvícím v řeči nevázané. Především ho však poznáte osobně, a to nejen jako hudebníka, ale i jako člověka, jehož život byl občas jako na horské dráze, a který si své profesní úspěchy musel odpracovat a chránit. Knihu doprovázejí unikátní fotky z Michalova rodinného archivu či jeho diskografie.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy