Jemná motorika Vývoj, motorická kontrola, hodnocení a testování - Vyskotová, Jana (Grada, 2013)
Tato vysoce odborná kniha se zaměřuje na různé aspekty jemné motoriky - od jejího vývoje, přes obsahovou stránku jednotlivých manipulačních aktivit, kineziologické aspekty, řízení jemné motoriky a somatosenzorických funkcí, až po možnosti testování poruch jemné motoriky. Jednotlivé testy jsou podrobně popsány, včetně vysvětlení jejich využití v klinické praxi. Na závěr jsou zpracovány kazuistiky pacientů s různými poruchami jemné motoriky. Kniha obsahuje řadu doprovodných fotografií, grafů a tabulek, které názorným způsobem doplňují psaný text. Je určena jak zdravotnickým pracovníkům - fyzioterapeutům, ergoterapeutům a lékařům, tak i pracovníkům dalších profesí zabývajícím se poruchami jemné motoriky (speciálním pedagogům, učitelům apod.).
Keywords: Fyziatrie, rehabilitace, balneologie; Fyzioterapeut, rehabilitační pracovník; Ošetřovatelství - klinické obory