Volnočasové aktivity pro seniory - Dvořáčková, Dagmar (Grada, 2013)
Publikace obsahuje nejen návody k volnočasovým aktivitám, ale také prezentaci výsledků práce se seniory. Cílem publikace je prezentace a následné předání pozitivních zkušeností s metodikou a prováděním volnočasových aktivit, například aplikace konkrétní výtvarné činnosti u klientů - seniorů. Aktivní prožití volného času je pro seniory velmi důležité, přináší nejen pozitivní výsledky v oblasti fyzické kondice, ale také psychické pohody. Stimulace pomocí výtvarných činností u seniorů je vždy velmi důležitá a právě to se autorkám podařilo. Výsledků v práci bylo dosaženo jak při práci se skupinou seniorů, tak s jednotlivci. V praxi byl prokázán pozitivní posun k delšímu uchování soběstačnosti ve stáří, a tím došlo k naplnění stanoveného cíle, který je ovšem relativní a u každého klienta individuální.
Keywords: Ostatní nelékařské profese; Sociálně zdravotnický pracovník