Lapuťák a kapitán Adorabl - Dominik, Landsman (Pikola, 2025)
Dobrodružná knížka plná humoru pro děti a jejich rodiče. Čeněk, obyčejný malý kluk, jede s rodiči k moři. Setká se tam s kapitánem Adorablem, lovcem odměn a zvláštních tvorů, který pluje ve své lodi po celém Sedmimoří, pohádkovém světě plném ostrovů. Je zrovna na stopě Lapuťáka, nejvzácnějšího tvora Sedmimoří. Kapitán vezme Čeňka s sebou, ale pravidelně se vracejí zpátky do našeho světa, aby rodiče nepojali podezření, kam se jim synek ztrácí. Čeněk zjistí, že nejedno moudro, které pochytil od mírně potrhlých rodičů, se dá překvapivě dobře aplikovat i na problémy, se kterými se setká v dobrodružném Sedmimoří. Také se ukáže, že Lapuťák má jistou zázračnou vlastnost, kvůli které ho nahání polovina kouzelné říše, a Čeněk s kapitánem musí zabránit tomu, aby padl do špatných rukou.
Keywords: Dobrodružství, napětí, fantasy; Příběhy, deníky