Tanec mezi vejci aneb můj život s inženýrem - Barbora, Černohlávková, Večeřová (Ikar, 2022)
Když žijete s inženýrem, který přepočítává broskve na kilowatthodiny, a vaše švagrová je lékařka, co si z dovolené na památku klidně přiveze zahradní altán o rozměrech průměrné chaty, tak občas prostě musíte napsat knihu. Ano, inženýr a jeho sestra Iva jsou zpět! A s nimi i spousta neotřelých nápadů, inovací a zlepšováků světového formátu. Neboť jak by řekla Iva: Komu se nelení, tomu dobře roste chmel. Tentokrát se zorientujete v mezinárodních vztazích slepic v kurníku, zjistíte, jak vyzrát na kasino v Las Vegas, koho můžete potkat na cestě do Santiaga de Compostella, nebo kolik váží nejlehčí nepromokavé ponožky. Příběhy takové "normální rodinky" z pera autorky Barbory Černohlávkové Večeřové jsou tu pro ty, kteří se chtějí od srdce zasmát, nebo se třeba jen dozvědět spoustu bizarností, o kterých by je ani zdaleka nenapadlo přemýšlet.
Keywords: Humor, satira; Společenské romány