Má říše kupodivů - Román o osudech jedné české rodiny ve 20. a 21. století - Barbara, Semenov (Brána, 2021)
Román o osudech jedné české rodiny, o naději a hledání štěstí.Kniha s výraznými autobiografickými prvky je netradičním ztvárněním osudů čtyř generací jedné české rodiny. Rozvíjí se od konce první světové války, přes život v první republice, za okupace, rok 1948, 60. léta a pražské jaro, odchod do emigrace a život v SRN, na Havaji, v USA a v Austrálii a končí současností. Dramatické příběhy protagonistů a skutečné lidské osudy jsou propojeny s milostným příběhem, historickými okamžiky, postřehy hrdinky z různých koutů světa, kde žila.Je to román o životě, který je vlastně neustálým hledáním. Hledáním spřízněné duše, životní lásky, místa, štěstí, a nakonec hledáním smyslu toho všeho. Hrdinka knihy prochází peripetiemi nevšedního života, od začínající kariéry televizní celebrity přes postupnou emigraci do tří výsep světové demokracie, na své pouti zdolává boj o holou existenci, o lásku a postavení, a v neposlední řadě i boj se zákeřnou nemocí. Knihu plnou inspirace a naděje ocení každý, kdo věří ve smysluplné čtení.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány; Memoáry, osobnosti a osudy; Společenské romány