Trika od Aptáka malovaná, batikovaná, razítkovaná - Slavíková, Irena (Grada, 2013)
Autorka tvoří pod značkou Apták, která má již řadu příznivců z řad laiků i odborné veřejnosti. Využívá v malbě na textil široký záběr technik a nápadů, nebrání se žádnému experimentu a čtenáři poskytne odlehčený a originální pohled na tvorbu. Zájemce se naučí základům nových postupů v batice, malbě na textil, ve využití různých druhů tiskátek, šablon a sprejů, a také ladění vzájemných barevných kombinací při zdobení textilu. Publikace je užitečná všem, kteří rádi tvoří, hrají si a netradičně obléknou sebe a své blízké do autorského svršku.
Keywords: Výtvarné techniky