Návrat domů - Kate, Mortonová (Ikar, 2023)
Je Štědrý večer roku 1959. Na konci horkého dne se na pozemku jednoho velkolepého sídla najde mrtvola. Když je obyvateli přivolána policie, poklidné městečko Tambilla se stává dějištěm vyšetřování nejzáhadnější vraždy v dějinách jižní Austrálie. O mnoho let později v Londýně pátrá novinářka Jess po příběhu, který by vydal na reportáž. Potřebuje ho jako sůl - je nezaměstnaná a sotva vychází s penězi. Když ale dostane zprávu, že její milovaná babička Nora leží zraněná v nemocnici, odsune práci stranou a vrací se do Sydney. V Nořině domě objeví knihu o skutečných zločinech, jež popisuje dávno odložený případ: tragédii rodiny Turnerů z roku 1959. A jakmile se začte, zjistí, že mezi nechvalně proslulou vraždou a její rodinou je šokující spojitost...
Keywords: Společenské romány