Když se dáma rozběhne - Zuzana, Součková (Ikar, 2020)
"Počkejte, já vám ukážu, že padesátka je jen číslo!", pomyslela jsem si. A přihlásila se na svůj první běžecký závod. Půlmaraton. Ve stejném roce jsem oslavila své padesáté narozeniny. Můj život se obrátil naruby a běh se stal mou součástí. Cestu, kterou jsem našla, po které jdu, vám chci, milí čtenáři, ukázat. Budu vám vyprávět, co mi běh dal, co mi vzal, co jsem našla a co ztratila. Díky této knize můžete najít motivaci ke změně života. Nikdy není pozdě začít, a když se chce, všechno jde. Věřte, že limity a omezení si tvoříme pouze ve své hlavě. Kniha neobsahuje jen příběhy, ale také praktické rady pro běhání a zdravý, nejen pro běžce vhodný jídelníček. Miloš Škorpil o knize: "Zuzčiny příběhy popisují běžný život ženy, nejsou uplakané a nenajdete v nich ani nic z boje žena versus muž. Spíš naopak, vycítíte z nich lásku k životu, k dětem, k životnímu partnerovi, k pohybu, k jídlu, tedy ke všemu, co život ženy a člověka obecně naplňuje, ale je dost těžké to podat tak, abyste neměli pocit, že se vám autorka snaží vnutit svůj názor. A Zuzce se to rozhodně podařilo."
Keywords: Humor, satira; Společenské romány