Proč se mnou nemluvíš?! 2., upravené vydání - Novák, Tomáš (Grada, 2013)
Jak si najít cestu k partnerovi, který téměř nedává najevo své city, chová se odtažitě, komunikuje minimálně, žije svými zájmy a nebere příliš ohledu na rodinu? Pokud se ptáte stejně a těžce hledáte řešení tohoto zapeklitého vztahového příkladu, pak je tato kniha určena právě vám. Poskytuje totiž rady, jak žít s tzv. schizoidním, citově uzavřeným partnerem. Autor se věnuje jak odbornému výkladu o schizoidní osobnosti, tak příkladům z praxe a praktickým doporučením. Publikace je psána především s ohledem na ženy-partnerky, ale může sloužit také mužům jako pomůcka k sebereflexi nebo jako poučení o schizoidních ženách. Příručku čerpající z autorovy bohaté poradenské praxe by měli znát také soudci, advokáti, lékaři, psychologové a sociální pracovníci.
Keywords: Partnerské vztahy; Psychologie pro každého