Po proudu času - Audrey, Burgesová (Ikar, 2023)
Čtyřiatřicetiletá Myra Maloneová píše ze svého podkroví blog o miniaturní Vilce s velkým V (a neopovažujte se tomu říkat domeček pro panenky!). Její příběhy mají zástupy fanoušků, kteří se zatajeným dechem očekávají každý článek, vyměňují si fotografie pokojů vymodelovaných podle Minivilky a vymýšlí teorie o tajemné a samotářské autorce. Sama Myra je k Vilce připoutána záhadami, které nedokáže pochopit.Na druhém konci země se Alex Rakes setkává se dvěma fanoušky Minivilky, kteří chtějí replikovat jeden z jejích pokojů. Alex však ve Vilce s překvapením pozná odraz vlastního života. Ten pokoj je jeho vlastní ložnice a celá Vilka je dům jeho rodiny, který mu předala babička, jež záhadně zmizela, když byl Alex ještě dítě.
Keywords: Společenské romány