Jánošíci s těžkou hlavou Mýty a realita Slovenska očima českého reportéra - Smatana, Ľubomír (65. pole, 2010)
Proč slovenský národní hrdina Juraj Jánošík nejspíš nikdy neochutnal halušky? Proč je z Košic blíž do Prahy než do Bratislavy? Kolik salaší přežívá v horách na prahu nového století? A proč euro kazí servírkám postavu?
Keywords: Politologie