Miko: Návrat - Martin, Goffa (Kalibr, 2025)
Detektiv Miko Syrový se po těžkém zranění a náročné rehabilitaci vrací zpátky do policejní služby. Jeho obavy, zda i přes prožité trauma dokáže navázat na předchozí práci, jsou rozptýleny téměř vzápětí, když rovnýma nohama skočí do rozdělaného případu malého zlodějíčka Ferdy. Ten by se ze svých hříchů rád vykoupil informacemi, ale detektivové jsou k podobnému obchodu skeptičtí. Ovšem jen do chvíle, než jim Ferda řekne o možném únosu a násilné smrti jejich kolegy. Několik odposlechnutých vět, které nejdříve vypadají jako falešná stopa, ve skutečnosti rozvíří hladinu ve vyšších policejních patrech a Miko s parťákem Tonym se proti své vůli ocitají uprostřed honu na jednoho z šéfů podsvětí. Tento krimi román volně navazuje na předchozí sérii knih o detektivu Mikuláši Syrovém a seznamuje čtenáře nejen s policejní prací, ale také s dalšími životními peripetiemi jejich oblíbeného hrdiny.
Keywords: Krimi, detektivky