Obsidiáni (Oliver Blue a Škola pro Vidoucí-Kniha třetí) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2019)
"Skvělé zahájení série, která obsahuje kombinaci uvěřitelných postav a překážek, se kterými se musejí vyrovnat. Neosloví jen mládež, ale i dospělé fanoušky fantasy, kteří hledají epické příběhy o přátelství a dobrodružství." --Midwest Book Review (Diane Donovan) (ke knize Trůn pro sestry) "Představivost Riceové skutečně nezná mezí." --Books and Movie Reviews (ke knize Trůn pro sestry) Od světové autorky bestsellerů číslo 1 přichází nová série pro středně staré čtenáře (ale i starší)! Fanoušci Harryho Pottera a Percyho Jacksona - dál už nehledejte! V knize OBSIDIÁNI: OLIVER BLUE A ŠKOLA PRO VIDOUCÍ (KNIHA TŘETÍ) znovu bojuje jedenáctiletý chlapec, Oliver Blue, o svůj život. Jeho milovaná kamarádka Ester umírá na nemoc z cestování časem a jediná možnost, jak ji zachránit, je riskovat vlastní život a cestovat časem ještě jednou. Tentokrát do Itálie patnáctého století, navštívit dvě velmi důležité osoby: Leonarda Da Vinci a jeho rivala, Michelangela. Pouze Leonardovy vynálezy mají odpověď a pouze Michelangelovy malby mají klíč. Obsidiáni jsou ale odhodlaní se pomstít a Chris se nehodlá zastavit, dokud svého mladšího bratra nezničí. Povznášející fantasy, OBSIDIÁNI jsou třetí knihou v ohromující nové sérii plné magie, lásky, humoru, zlomených srdcí, tragédií, předurčení a řady šokujících zvratů. Do OLIVERA BLUEA se zamilujete a neodtrhnete se od něj až do chvíle, kdy budete muset jít spát. Čtvrtá kniha ze série vyjde již brzy. "Máme zde začátek něčeho pozoruhodného." --San Francisco Book Review (komentář ke knize Cesta hrdiny)
Keywords: Dobrodružství, napětí, fantasy