Anežka z Kuenringu - Hana, Whitton (Ikar, 2023)
Když se mladý český kralevic Přemysl Otakar II. ožení s téměř o třicet let starší vévodkyní Markétou Babenberskou, je tento diplomaticky dojednaný sňatek považován za oboustranně výhodnou politickou dohodu. To však platí pouze do chvíle, než začne být jasné, že Markéta budoucímu českému králi nedá dědice. Tehdy se na scéně objeví krásná a vzdělaná Anežka ze starobylého šlechtického rodu Kuenringů...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány