Zaginiona (Seria kryminałów o Riley Paige - cz. 1) - Blake, Pierce (Lukeman Literary, 2018)
Wartka akcja, która wciąga od pierwszego rozdziału do samego końca - Midwest Book Review, Diane Donovan Perełka wśród thrillerów i powieści detektywistycznych! Autorka tak doskonale przedstawia rozwój psychologiczny bohaterów, że czujemy, jakbyśmy byli w stanie zajrzeć w ich umysły, poczuć ich strach i cieszyć się ich zwycięstwami. Nadzwyczaj inteligentnie skonstruowana intryga trzyma przez cały czas w napięciu. Ta książka jest tak pełna zwrotów akcji, że nie odłożysz jej, dopóki nie przewrócisz ostatniej kartki - Books and Movie Reviews, Roberto Mattos Na obrzeżach stanu Wirginia pojawiają się ciała martwych kobiet zamordowanych w dziwaczny sposób. To robota seryjnego mordercy, którego częstotliwość działań rośnie. Przybyli na miejsce agenci FBI są zszokowani. Wiedzą, że tylko jedna osoba może rozwiązać tę sprawę: agentka specjalna Riley Paige. Riley jednak przebywa na zwolnieniu, próbując powrócić do formy po traumatycznych przejściach ostatniego śledztwa. Mimo że jest w nie najlepszym stanie, FBI decyduje się na wykorzystanie jej błyskotliwego umysłu. Riley, pragnąc pokonać własne demony, wkracza do akcji. Prowadząc dochodzenie, odwiedza domy rodzin dotkniętych tragedią, odkrywa niepokojącą niszę kolekcjonerów lalek, dociera do najciemniejszych zakamarków umysłu zabójcy. Kolejne wątki uświadamiają jej, że ma do czynienia z mordercą dużo bardziej skrzywionym psychicznie, niż mogła to sobie wyobrazić. Prowadząc nieustanny wyścig czasem, ryzykując utratą pracy i bezpieczeństwem rodziny, osiąga granicę własnych możliwości. Jej psychika powoli daje za wygraną. Lecz Riley się nie poddaje. Obsesyjna chęć rozwiązania sprawy wiedzie ją przez najbardziej mroczne zaułki jej własnego umysłu, zacierając różnicę między łowcą i ofiarą. Po serii niespodziewanych zwrotów akcji, instynkt doprowadza Riley do szokującego rozwiązania, którego nawet ona nie była w stanie przewidzieć. Zaginiona, mroczny i trzymający w napięciu thriller psychologiczny, to debiut wciągającej serii - oraz nowej ulubionej postaci - która sprawi, że nie będziesz w stanie oderwać się od książki! Drugi tom serii o Riley Page już w sprzedaży!
Keywords: Krimi, detektivky