Obřad Mečů (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Sedmá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos OBŘAD MEČŮ je sedmou knihou ze série bestsellerů ČARODĚJŮV PRSTEN, která začíná bestsellerem číslo jedna - CESTA HRDINY (Sága Čarodějův prsten - kniha první)! V knize OBŘAD MEČŮ (Čarodějův prsten - kniha sedmá) se Thor potýká se svým dědictvím, vyrovnává se s tím, zda odhalit tajemství, kdo je jeho otec, a co dál podniknout. Zpátky doma v Prstenu s Mycoples po boku a Mečem Osudu v ruce je Thor odhodlán pomstít se Andronicově armádě a osvobodit svou domovinu. A konečně požádat Gwendolyn o ruku. Zjistí ale, že mu v cestě stojí síly ještě mocnější, než s jakými se dosud setkal. Gwendolyn se vrátí a usiluje o pozici panovníka, která jí po právu náleží. Využívá veškerou svoji moudrost, aby sjednotila rozdělené síly a zbavila se Andronica nadobro. Znovu ve společnosti Thora a jejích bratrů je vděčná za trochu klidu v divoké době a za šanci oslavit jejich svobodu. Ale věci se rychle mění, občas až příliš rychle, a než si to stačí uvědomit, její život je opět vzhůru nohama. Její starší sestra, Luanda, s ní začne soupeřit o moc a rozhodne se vyrvat jí moc z rukou, zatímco bratr krále MacGila přijíždí se svojí armádou, aby se sám zmocnil trůnu. Se špiony a nájemnými vrahy na všech stranách Gwendolyn brzy zjistí, že být královnou není až tak bezpečné, jak si myslela. Reece má konečně šanci, aby se jeho láska k Selese rozvinula, ale v tu stejnou dobu se na scéně objeví jeho stará láska a on se teď nedokáže rozhodnout. Časy nečinnosti ale brzy ukončí další bitva a Reece, Elden, O'Connor, Conven, Kendrick, Erec a dokonce Godfrey musí překonat vzájemné rozdíly, pokud chtějí přežít. Jejich bitvy je zavedou do všech koutů Prstenu a nakonec budou muset závodit s časem, pokud budou chtít porazit Andronica a zachránit se před zničením. Mocné a nečekané síly se snaží získat vládu nad Prstenem, Gwen si uvědomí, že musí najít Argona, ať to stojí, co to stojí, a přivést ho zpět. V překvapivém závěru zjistí Thor, že má nejen ohromné schopnosti, ale také má jednu skrytou slabost. Takovou, která mu může přinést zkázu. Porazí Thor s ostatními Andronica a osvobodí Prsten? Stane se Gwendolyn takovou královnou, jakou všichni potřebují? Co se stane s Mečem Osudu, s Erecem, Kendrickem, Reecem a Godfreym? A jaké je tajemství, které skrývá Alistair? Se sofistikovaným budováním světa a vykreslením postav je OBŘAD MEČŮ epickým příběhem o přátelích a milencích, o soupeřích i nápadnících, o rytířích a dracích, o intrikách a politických machinacích, o vyzrávání, o zlomených srdcích, o klamu, ambicích a zradě. Je to příběh o cti a odvaze, osudu a předurčení, o čarodějnictví. Je to fantasy, která nás přenese do světa, na který nikdy nezapomeneme. Do světa, který zaujme člověka každého věku i pohlaví. Knihy číslo osm až sedmnáct ze série jsou také k dispozici! "Kniha nabitá akcí, romantikou, dobrodružstvím a napětím. Pořiďte si ji a budete se zamilovávat stále znovu a znovu." --vampirebooksite.com (komentář k PROMĚNĚNÁ)
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy