Ahoj, tady Sam - Dustin, Thao (Yoli, 2023)
Sedmnáctiletá Julie má v budoucnosti jasno - chce se s přítelem Samem odstěhovat z maloměsta, studovat vysokou a strávit léto v Japonsku. Jenomže pak Sam zemře. A všechno se navždy změní.Julie nejde na pohřeb, vyhodí jeho věci a snaží se na Sama a jeho tragickou smrt zapomenout. Ale vzkaz, který po sobě Sam zanechal v její ročence, ji vrátí zpět do minulosti. Julie zoufale touží ještě jednou slyšet jeho hlas, a tak vytočí Samovo číslo, aby si poslechla vzkaz na záznamníku.A Sam telefon zvedne.Jako zázrakem dostává Julie druhou šanci na rozloučení. Ví, že spojení je dočasné, ale když slyší Samův hlas, znovu se do něj zamiluje a s každým dalším telefonátem je pro ni těžší nechat ho jít. Udržet své nadpozemské hovory se Samem v tajnosti však není snadné, zvlášť když vidí utrpení, kterým prochází Samova rodina. Julie se musí rozhodnout, jestli má věci nechat, jak jsou, nebo prozradit pravdu o svých rozhovorech se Samem a navždy ho ztratit...Doporučený věk 13+
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti