Svět piva a piva světa - Hasík, Tomáš (Grada, 2013)
V této atraktivně pojaté publikaci najdete všechny podstatné informace o tradičních i pozapomenutých stylech piva, které se díky produkci malých pivovarů či minipivovarů vrací na náš trh. Právě boom malých pivovarů u nás i ve světě a neustále rostoucí počet restaurací, které nabízejí širokou škálu skutečných pivních zážitků, byl pohnutkou pro vznik této publikace. Má pomoci, bez do nudných detailů, k orientaci všem, kdo ještě tápou, co je svrchně a co spodně či spontánně kvašené pivo, co znamená Ale, Pale Ale, Weizen, Bock, Lambic, Radler, Abbey, Märzen, Kriek, Frambozen etc. Vždyť pivo není jen všude podávané, téměř unifikované Europivo nadnárodních pivovarských skupin. Svět pivních druhů je daleko rozmanitější, plný chutí a vůní, a pro milovníky kvalitního pivního moku skutečný požitek. A kdo se nebojí experimentovat, může si pivo uvařit i doma, jak dokládá závěrečná kapitola.
Keywords: Pohostinství