Josephine Bakerová: Paměti - Josephine, Bakerová (Ikar, 2023)
Když se neznámá mladičká Američanka Josephine Bakerová objevila roku 1926 v Champs-Élysées, zapůsobila na Paříž jako naprosté zjevení. Francouzský novinář a spisovatel Marcel Sauvage byl u toho a na základě jeho rozhovorů, které v průběhu let s legendární tanečnicí pravidelně vedl, vznikla tato kniha autentických vzpomínek. Konečná podoba citlivé, laskavé a zároveň poetické stylizace střípků spontánního vyprávění vykresluje Bakerovou jako umělkyni i člověka s až neuvěřitelně velkým srdcem.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy