Pozitivně na manželství - Novák, Tomáš (Grada, 2013)
Většina psychologických příruček o manželství se zaměřuje na analýzu vztahových problémů a krizové poradenství. Nejnovější kniha poradenského psychologa Tomáše Nováka není primárně zaměřena na nedostatky partnerského života, ale naopak radí, jak jednat "správněě" a být v manželství spokojený. Text je inspirován pozitivní psychologií, která si všímá optimálních kvalit života, jako je optimismus, nezdolnost, pokora, smysl pro humor, vděčnost, naděje a zdraví. Pozitivní psychologie hodlá být jakousi protiváhou přístupu zaměřeného především na špatné, patologické a beznadějné, a to jak v konkrétní osobnosti, tak v jejím okolí.
Keywords: Partnerské vztahy; Psychologie pro každého