Psychologie efektivního leadershipu - Procházka, Jakub (Grada, 2013)
Víte, jak v novém týmu získat pozici leadera? Chcete zvýšit výkon svých podřízených? Tato kniha vám poradí, jak na to. Autoři čerpají z klasických i nejnovějších poznatků z výzkumu leadershipu a snaží se o jejich aplikaci. Přinášejí doporučení, jež by měla pomoci identifikovat dobré leadery i rozvíjet vlastní leadership a leadership druhých. Každé z nich je navíc opřeno o konkrétní výzkumné studie, které jsou v textu citovány. Čtenář se díky tomu může sám rozhodnout, zda a jak moc má jednotlivá doporučení následovat. Kniha je určena lidem na vedoucích pozicích, těm, kteří se připravují na převzetí vedoucí pozice, personalistům a studentům managementu a organizační psychologie.Přejeme vám příjemné čtení. Věříme, že v knize najdete nové zajímavé informace, jež využijete jak ve svém pracovním, tak i v soukromém životě.
Keywords: Psychologie odborná; Kariéra a zaměstnání