DPH 2013 - zákon s přehledy - Dušek, Jiří (Grada, 2013)
V desátém vydání praktické, osvědčené publikace autor na 163 přehledných schématech názorně "zobrazujee" zákon o DPH. Úplné znění účinné k 1. 1. 2013 je tak ojedinělým a nezvyklým způsobem doplněno schematickým znázorněním nejběžnějších paragrafů zákona. Názorná schémata zobrazují např.: zdaňovací období - druhy oprav DPH - druhy a úpravy odpočtů - ručení za nezaplacenou daň - doručení daňového dokladu - přeprava v EU - kdy a jak zálohový koeficient - opravy DPH - jak se změnou meziroční sazby daně - samovyměření v EU i tuzemské - zdanění služeb v EU - poskytnutí služeb z EU a třetích zemí - nájem nemovitostí - změny režimu při registraci či zrušení a další. V příloze jsou uvedeny formuláře: seznam základních sazeb v EU včetně struktury DIČ, výpis přenesení daňové povinnosti, seznam stavební činnosti. Publikaci oceňují nejen začátečníci, ale také lektoři a studenti.
Keywords: Daně